Projectbezoek CU2030

Met de opening van de nieuwe stationshal van Utrecht Centraal op 7 december 2016 was een belangrijke mijlpaal gehaald in de herontwikkeling van het ​s​tationsgebied Hoog Catharijne in Utrecht, CU2030.

Maar zoals de naam CU2030 al aangeeft, zijn ze er nog niet: Met deze gebiedstransformatie bouwt Utrecht tot 2030 in het stationsgebied aan de toekomst van de stad. Hoog Catharijne wordt weer een ontmoetingsplek voor iedereen die wil reizen, winkelen, wonen, werken en ontspannen in de dynamiek van het hart van Nederland.

Rondom Utrecht Centraal staan vele vastgoedontwikkelingen nog op stapel: de verbinding en herontwikkeling van het Jaarbeurs terrein, het Healthy Urban Quarter, een nieuw Rijkskantoor, maar ook infrastructurele projecten. Bijvoorbeeld de ondergrondse parkeergarage voor 800 parkeerplaatsen naast het station waar 8 miljoen liter beton around the clock nodig was voor de aanleg – recent nog in het nieuws.

Belangrijke partijen die hier ontwikkelen aan de toekomst zijn Klepierre en NS Stations.

Wil je meer weten over CU2030 en wat er nog staat te gebeuren? See you 02/03! Op donderdag 2 maart brengen we een bezoek aan het informatiecentrum in het stadskantoor van Utrecht met aansluitend een wandeling door het stationsgebied. Er zal worden afgesloten met een borrel op locatie.
Schrijf je hier in voor deze activiteit.

 

Alle nieuwsberichten