Terugblik op het afstudeercafé

Op 17 november vond de eerste editie van het afstudeercafé plaats. Op het kantoor van Stebru verzameld zich 5 bedrijven en 23 studenten om de dag te beginnen met de lunch. Vincent Gruis heeft de middag geopend met een interactieve presentatie over de overgang van student naar young professional.

Daarna hebben de bedrijven een inkijkje gegeven in ‘een dag uit het leven van ..’ een ontwikkelaar (G&S Vastgoed) een bouwer (Stebru), een consultant (Antea Group), een belegger (Bouwinvest) en een beleggingsadviseur (CBRE). Dit werd door de studenten erg positief ontvangen, tijdens de presentaties werden een duidelijke en concrete voorbeelden gegeven van de mogelijke werkzaamheden na het afstuderen.

Na een korte pauze werd het tijd voor het middag programma, de case. Voor de uitwerking hiervan zijn alle studenten verdeeld over de bedrijven. Elke groep kreeg hetzelfde vraagstuk, maar kreeg ook eigen belangen mee. Het doel was om deze belangen zo veel mogelijk te behalen maar tegelijkertijd om samen te werken met de andere groepen om tot een succes te komen. Hierbij ontstond een interessant en leuk spel waarbij de studenten flink onderhandelde om tot de beste deal te komen.  Na de case was het tijd voor de afsluitende borrel in het café van Stebru.

Alle aanwezige hartelijk bedankt dat jullie samen met ons deze dag tot een succes hebben gemaakt. Dankzij het enthousiasme van de studenten en bedrijven zal er volgend jaar zeker een twee editie van het afstudeercafé plaats vinden.

Klik op deze link om de foto van het afstudeercafé te bekijken.

Alle nieuwsberichten